De Kerselinde De Kerselinde

Omgeving

De Kerselinde ligt temidden de velden op een domein van 1,25 ha met – naast weiden met allerlei dieren –  een (speel)tuin van 4.800 m² voor onze gasten. Op slechts 3 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Poperinge leunt onze vakantiewoning tegen de Sint-Sixtusbossen – een lappendeken van 220 ha bos en natuur – aan. Hier vinden we ook twee park- en kasteeldomeinen terug, gebouwd en aangelegd door de aristocratie van de 19e eeuw: het domein De Lovie (op 1 km) en het domein Het Couthof (familie d’Udecem d’Acoz, op 2 km). Op zo’n 3 km ligt de Sint-Sixtusabdij, een oord van bezinning maar ook wereldberoemd om zijn trappist. Een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk laat u probleemloos alle hoekjes en kantjes ontdekken!

Poperinge, hoofdstad van het goede leven, is ook dé hoppestad van België. Hop en bier zijn  met de stad en de omgeving verweven. Het hopmuseum vertelt u alles over de hoppeteelt waarna u in de wijde omgeving met heel wat lokale brouwerijen in contact kunt komen. Poperinge is ook de stad achter het WO I – front. Troepen werden er aangevoerd, soldaten vonden er ontspanning, gewonden verzorgd… Het Talbot House (origineel ontspanningshuis van de Britse troepen) en het Lijssenthoek Military Cemetery alsook het Dozinghem Military Cemetery zijn zeker het bezoeken waard.

De Kerselinde is ook de uitvalsbasis voor de verdere omgeving: het wandelparadijs Heuvelland, Dierenpark Zonnegloed, Bellewaerde, Plopsaland, de kust…

Bij minder goed weer kunt u in Poperinge ook naar indoorspeeltuin Hopsiepops, het vernieuwde wellnesszwembad of de bowling.